dinsdag 13 november 2007

Frambozen-amandeltaartjes


Dit recept vond ik in een Feeling, het leek me snel en makkelijk te maken dus probeerde ik het uit samen met mijn lieve assistent-kok grotebroer.

Nodig voor 4 personen:
4 eiwitten
80g suiker
60g gemalen amandelen
20g bloem
50g boter
1 snuifje zout
1 bakje frambozen

Vermeng de suiker, het amandelpoeder en de bloem.
KLop de eiwitten los met een snuifje zout en schep het amandelmengsel erdoor.
Laat de boter smelten en afkoelen en vermeng die met het eiwitmengsel.
Laat alles 1/2 uur rusten in de koelkast.
Verdeel het mengsel over ingevette en met bloem bestrooide vormpjes.
Verdeel de frambozen over de taartjes en bak de taartjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Ze waren lekker, luchtig en niet te zoet

Nota aan mezelf:
1. Grotebroer lust kennelijk niet zo graag frambozen, volgende keer met appel proberen (en wat kaneel erbij???).
2. Vormpjes WEL invetten en bebloemen volgende keer, ook al zouden die siliconevormen niet mogen kleven (duh, lekker toch wel dus).
3. De amandelsmaak was ver te zoeken, volgende keer toch maar een paar druppels amandelextract extra toevoegen.

Geen opmerkingen: