zondag 20 april 2008
Lasagna di mamma!
Voor een ovenschotel van 23 x 17 cm
2 sjalotjes
1 teen knoflook
150g gekookte ham in blokjes
150g erwtjes (diepvries)
500g kalfsgehakt
500ml tomatenpuree
12 voorgekookte lasagnevellen
geraspte kaas
boter
peper en zout
voor de béchamelsaus:
50g boter
50g bloem
500ml melk
geraspte muskaatnoot
- pel de sjalotjes en snipper ze fijn
- pel de knoflookteen en hak hem fijn
- bereid de diepvrieserwtjes zoals op de verpakking beschreven staat
- laat een klontje boter smelten in een koekenpan
- voeg de sjalotjes toe en fruit ze 3 minuten
- voeg knoflook, kalfsgehakt en de hamblokjes toe en bak het geheel 8 minuten
- breng op smaak met royaal peper en zout
- voeg de erwtjes toe, laat rustig verder sudderen
- maak de béchamelsaus
- verwarm de oven voor op 200°
- voeg de tomatenpuree bij het vleesmengsel en roer goed om
- beboter een ovenschotel
- maak laagjes van achtereenvolgens lasagnevellen, vleesmengsel en béchamelsaus
- eindig met béchamelsaus en bestrooi rijkelijk met kaas
- zet de ovenschaal 25 à 30 minuten in de oven
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten