donderdag 7 augustus 2008

Banaan-rozijnen-muffins

Na de appel-banaan-muffins en de appel-rozijnen-muffins heb ik eergisteren met grotebroer banaan-rozijnen-muffins gemaakt.

(Ons recept is wel iets anders dan dat uit het boekje. Het onze begon namelijk zoals een recept in een Hollands kookboek met "leen een ei bij de buurvrouw")

Nodig:
1 grote, rijpe banaan
2 1/2 dl melk
1 ei (al dan niet geleend)
50 g margarine, gesmolten
170 g bloem, gezeefd
2 tl bakpoeder
75 g poedersuiker
120 g rozijnen

Prak de banaan in een grote kom en werk er de melk, het ei en de margarine door.
Roer er de bloem en het bakpoeder door.
Werk er vlug de suiker en rozijnen door.
Schep het mengsel in 12 ingevette muffinvormpjes.
Bak de muffins 20 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven.
Serveer ze warm of koud.

Simple comme bonjour, grotebroer heeft ze (onder toezicht van mama) helemaal zelf gemaakt!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Plezant, he, met de kinderen koken.

BB zei

Ik vind dat heerlijk, maar het ontbreekt vaak aan tijd en/of geduld. Muffins zijn dan een supermakkelijk en snel alternatief en je kan er eindeloos mee variƫren. En het is een keer iets anders dan altijd maar de klassieke (appel)cake.