donderdag 26 juni 2008

Muffins

Deze wintermama postte op haar privé-blog een heerlijk recept voor appel-banaan-muffins.

Ik paste het een beetje aan als volgt:
150g zelfrijzende bloem (ipv volkorenbloem)
150g suiker
mespunt nootmuskaat
1 banaan
1 golden appel (ipv een zure appel)
2 eieren
125ml vloeibare boter (ipv 125ml olie)
2dl karnemelk

Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de muffinvormpjes in.
Bloem, nootmuskaat en suiker in een kom doen.
In het midden een kuiltje maken, daar de fijngesneden stukken fruit in doen.
Eieren, boter en karnemelk in een kom doen en bij de droge ingrediënten gieten. Roeren tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
Het mengsel in de vormpjes scheppen tot ze voor driekwart gevuld zijn.
25 minuten bakken tot ze gerezen en lichtbruin zijn (in mijn oven heb ik ze 35 minuten laten bakken omdat ze nog te nat waren)

Geïnspireerd door dit recept, bakte ik ook nog appel-rozijnen-muffins:
150g zelfrijzende bloem
150g suiker
mespunt kaneel
1 handje vol rozijnen
1 golden appel
2 eieren
100ml vloeibare boter (ipv 125ml olie)
2dl karnemelk

Volg de beschrijving zoals in het vorige recept.

Dit was het resultaat:

Geen opmerkingen: