donderdag 19 juni 2008

Stem! Stem! Stem! Stem!

Stem! Stem! Stem! Stem!

"Een kind met autisme is gewoon een kind en ziet eruit als een gewoon kind; maar een kind met autisme is geen gewoon kind, een kind met autisme is een kind met een handicap die uw en mijn hulp hard nodig heeft!"

Onze kinderen hebben hulp nodig thuis, maar zeker op school. Momenteel krijgt een kind met autisme in het reguliere onderwijs, een ondersteunende begeleiding vanuit het bijzondere onderwijs. Deze GON ( Geïntegreerd Onderwijs)-begeleiding is hard nodig voor kinderen met autisme. Onze kinderen zijn uniek en blinken uit in heel veel dingen, maar ze hebben nood aan de juiste zorg, hulp en ondersteuning. Deze professionele ondersteuning in de vorm van GON-begeleiding zou op welke wijze dan ook voor onze kinderen behouden moeten blijven.

GON-begeleiders zijn bedreven in het omgaan met- en ondersteunen van kinderen met autisme.

GON-begeleiders vervullen vaak een communicatierol tussen kind en leerkracht(en). Naar het kind toe om de wereld van mensen zonder autisme te verduidelijken en naar de leerkracht toe om hem of haar te helpen de wondere wereld van het kind met autisme te leren kennen.

Zonder deze gespecialiseerde ondersteuning is het voor kinderen met autisme niet mogelijk om te functioneren in het reguliere onderwijs.

Minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke wil de begeleiding van kinderen met autisme integreren in het reguliere onderwijs en dit middels het nieuwe Leerzorgkader. De intenties, die ongetwijfeld zeer goed zijn, binnen dit nieuwe leerzorgkader zijn niet helder en duidelijk geformuleerd waardoor onze kinderen maar ook wij als ouders en zelfs de leerkrachten uit het reguliere onderwijs nu in onzekerheid zitten of er in dit nieuwe leerzorgkader voor de kinderen met autisme nog wel voldoende ruimte is en voldoende middelen beschikbaar zullen zijn zodat ze deze noodzakelijke professionele en gespecialiseerde hulp kunnen blijven krijgen. Deze onzekerheid wordt nog versterkt door het feit dat er momenteel reeds een stop is op de toekenning van de omvang van de ondersteuning voor kinderen met autisme.

Zonder deze ondersteuning en begeleiding echter zullen veel kinderen met autisme niet langer kunnen blijven functioneren in het reguliere onderwijs.

Omdat wij, ouders van kinderen met autisme, bezorgd zijn dat in het nieuwe leerzorgkader deze gespecialiseerde GOn begeleiding wegvalt, starten we deze petitie!

En daarom hebben we uw steun nodig in de vorm van het ondertekenen van deze petitie; maar ook uw hulp: stuurt u aub deze site door naar al uw vrienden, relaties en kennissen met het verzoek of ook zij ons willen steunen en helpen door de petitie te ondertekenen en deze mail door te sturen.

Help ons en zorg dat onze kinderen met Autisme geen 'Autsiders' worden.

TEKEN HIER DE PETITIE

2 opmerkingen:

Unknown zei

Hallo,
Ik ben onbegrijpelijke en zou u willen vragen of ik u mag linken aan mijn blog daar u ook schrijft over het autisme van uw zoon.

Ik weet niet goed hoe ik onderstaande moet invullen maar u weet me wel te vinden :-)

onbegrijpelijke

BB zei

Hallo onbegrijpelijke :-)

Je mag mij zeker linken, ik zet je ook in mijn lijstje :-)

Groeten,
BB