zondag 23 maart 2008

Gevulde courgettes

voor een ovenschotel van 23 x 17 cm

2 courgettes
450 gr gehakt
2 eieren
1 teentje knoflook, gepeld
2 uien, gepeld en grof gesneden
paneermeel

Was de courgettes, dep ze droog en snij ze in de lengte door.
Hol 3 courgettehelften uit en hou het uitgehaalde courgettevlees opzij.
Leg de 3 halve courgettes in de ingevette ovenschaal.
De 4de courgettehelft leg je opzij (in deze ovenschaal krijg je net 3 halve naast elkaar en die 4de gaan we nog gebruiken voor de vulling).
Laat in een pan een klein beetje vetstof smelten en bak het gehakt hierin aan. Kruid met peper en zout volgens smaak.
Hak nu samen het volgende fijn: uitgehaald courgettevlees, de 4de courgettehelft, het teentje knoflook en de uien (ik doe dit in een hakmolen, het mag heel fijn gemalen zijn, zoals een dikke moes).
Klop de eieren los.
Als het gehakt bijna gebakken is, voeg je er de courgettemoes aan toe. Laat nog 1 à 2 minuutjes mee bakken en haal dan van het vuur. Laat 5 minuutjes afkoelen.
Giet er de losgeklopte eieren bij, roer om.
Voeg daarna paneermeel toe (hoe meer paneermeel, hoe droger, dus opgelet, niet té kwistig zijn!). Roer nog eens om.
Vul nu de courgettehelften op.

Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180° à 200° en bak 30 à 40 minuten.

Kook ondertussen rijst of aardappelen of serveer met een stuk Marokkaans brood.

Geen opmerkingen: