vrijdag 7 maart 2008

Lelijk van buiten, lekker van binnen!


De Ugli.

De ugli is een pompelmoesmandarijn die zijn naam duidelijk eer aan doet. De ugli heeft namelijk een bobbelige geelgroene of geelbruine dikke schil met soms bruine vlekken. Voor het oog is deze vrucht dus lelijk en onaantrekkelijk, maar onder de schil verschuilt zich een zeer sappige vrucht met een doorgaans zoete en aromatische smaak. De schil zit tamelijk los en is gemakkelijk af te pellen. De vrucht kan dan vers worden gegeten. Uitlepelen kan ook na het doorsnijden van de ugli.

De ugli kent zijn oorsprong in Jamaica. Daar wordt de naam van de vrucht uitgesproken als "oeg-glie". De ugli vruchten zijn verkrijgbaar van december tot en met april. Goede ugli’s voelen zwaar aan voor hun grootte en geven een beetje mee bij het indrukken ervan.


Ik vond het toch een véél te lelijk ding om te kopen, mijn oog wil namelijk ook wat.

Als er dus iemand reeds ervaring heeft met dit stuk fruit, laat het mij gerust weten!

Geen opmerkingen: