woensdag 5 maart 2008

Hollandse Ovenschotel



Voor een ovenschotel van 23 x 17 cm

Kook, samen in één pan, 500g aardappelen in niet te grote stukken, 500g grofgesneden savooikool en 2 winterwortelen in schijfjes, 4 tot 5 minuten in gezouten water, tot de aardappelen beetgaar zijn.

Bak 2 gehakte knoflookteentjes een paar minuten in olijfolie. Doe er de afgegoten groenten bij en schep goed om. Doe alles in een lichtjes ingevette ovenschaal.

Klop 2 eieren los met 2 dl (half)volle melk, 25g vloeiende bloem en 50g geraspte kaas. Kruid met flink wat zout en peper uit de molen.

Schenk dit over de groenten en zet de schotel 45 tot 50 minuten in de oven op 180°.

Heel lekker met worsten of gebakken spek!

Je kan eventueel ook een ovenschotel in laagjes maken: laagje groenten, laagje rul gebakken gehakt, laagje groenten.

Alle eer voor dit recept gaat ook nu weer naar Libelle.

Geen opmerkingen: