zaterdag 1 maart 2008

Luikse Hutsepot

De naam heb ik er zelf maar bij verzonnen omdat het mij altijd aan mijn moeder doet denken en zij afkomstig is van Luik.

Simple comme bonjour, weinig werk, rap klaar, hartig en keilekker!

Voor 4-6 personen

1,5 kilo aardappelen (geschild en in blokjes gesneden)
1,5 kilo witloof (in grove stukken gesneden)
0,5 kilo gezouten spek (in blokjes gesneden)
8 eieren (hardgekookt en in 6 gesneden)

1. Kook/stoom de aardappelen gaar.
2. Bak ondertussen het spek in een pan met wat boter.
3. Als de aardappelen gaar zijn, doe je ze in een grote kom.
4. Doe het rauwe witloof bij de nog warme aardappelen en schud alles goed om.
5. Doe de versneden eieren erbij en schud alles goed om.
6. Doe het spek erbij mét de boter uit de pan en schud alles goed om.

Serveer met scherpe mosterd, mayonnaise of zoals mijn moeder: met olie en azijn.

Smakelijk!

Geen opmerkingen: