woensdag 16 juli 2008

Lasagne met gehakt en courgette


Voor een ovenschotel van 23 x 17 cm

1 kg courgettes
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
600 gram gehakt
500 ml tomatenpuree
9 voorgekookte lasagnevellen
olijfolie
tijm
geraspte kaas

* Verwarm de oven voor op 210° C.
* Was de courgettes en snijd ze in plakjes. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag een flinke scheut olijfolie. Voeg de courgetteschijfjes toe en breng royaal op smaak met peper en zout. Bak 12 tot 13 minuten onder regelmatig omscheppen.
* Pel de sjalotjes en het teentje knoflook en snipper alles fijn. Haal de courgettes uit de koekenpan en zet ze opzij in een schaal. Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde koekenpan en voeg de sjalotjes en knoflook toe. Fruit 3 minuten aan. Voeg dan het gehakt toe en bak het 5 minuten mee (maak het gehakt met een vork rul).
* Breng een pot met water aan de kook en leg de lasagnevellen er 2 à 3 minuten in. Haal ze eruit en leg ze op een schone theedoek om uit te lekken.
* Doe de tomatenpuree in de koekenpan bij het gehakt en voeg een beetje tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus in 8 minuten iets inkoken.
* Beboter de ovenschotel en maak laagjes van achtereenvolgens gehaktmengsel, lasagnevellen, courgettes, lasagnevellen, gehaktmengsel en eindig met een laagje courgettes.
* Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas en zet in de oven gedurende 30 minuten.

Vrij naar een recept uit "Pasta & Lasagne" - Libelle Tafelteam

Geen opmerkingen: