donderdag 3 juli 2008

Grotebroer, Rikki en de kerstboom



Als ik het mij goed herinner, was "Rikki wil een kerstboom" het allereerste échte voorleesboek dat we ooit kochten voor grotebroer op de boekenbeurs. Het werd meteen zijn favoriet en het duurde dan ook niet lang of we konden het blindelings afratelen terwijl we in gedachten de boodschappen voor volgende dag aan het plannen waren.

Later kwamen ook de andere Rikki-boeken in zijn boekenkast terecht en werden ze met evenveel enthousiasme onthaald. "Ridder Rikki" verstootte uiteindelijk het kerstboomverhaal van zijn troon, niet in het minst omwille van de persoonlijke boodschap die Guido Van Genechten erin had neergepend, mét exclusieve Rikki-tekening.

Deze avond echter betrapte ik hem in bed met het kerstboomboek. En dat was ook het boek dat ik nog eens moest voorlezen. Het voelde bijna als iets nostalgisch, uit een ver verleden, waar grotebroer (toen nog kleinebroer) in zijn veel te grote bed, muisstil en met grote ogen vol verbazing en verwondering, niet genoeg kon krijgen van de magie van kerstmis.

Geen opmerkingen: