zondag 14 december 2008

Brownies met chocolade en walnoten

375g pure chocolade
375g zachte ongezouten boter
6 eieren
1 EL vanille-essence
500g fijne suiker
300g walnoten, grof gehakt
225g bloem
1 TL zout

* Verwarm de oven voor op 180°. Beboter een bakblik van 33 op 23 cm en minstens 5 cm diep.
* Smelt de chocolade met de boter in een grote pan met dikke bodem. Haal van het vuur.
* Klop in een schaal de eieren los met de vanille-essence en de suiker.
* Laat het chocolademengsel even afkoelen. Meng er dan het eimengsel door, vervolgens de walnoten, dan de bloem en het zout. Roer tot een glad deeg.
* Doe het mengsel over in het bakblik en bak gedurende 25 minuten, of tot de bovenkant droog en lichtjes gebarsten is, maar het midden nog kleverig aanvoelt.
* Snij de brownies in het blik. Haal ze eruit en laat ze afkoelen.

Onweerstaanbaar lekker, je kan er bijna niet afblijven.

Geen opmerkingen: